Expeditie Academie

2019-2021

Jouw NKBV-opleiding tot topalpinist

Portretten van het team

Posted on 16 Aug 2018 in Expeditie Academie | 0 comments

In deze serie van portretten stellen de leden van het team zich één voor één voor. Tijdens ons laatste trainingsmoment in april zijn korte interviews met ieder teamlid opgenomen. Tussen nu en het moment van vertrek over een paar weken zullen we iedere paar dagen een interview posten. We hopen dat jullie ieder teamlid dat meegaat op deze manier beter leren kennen. Jorian bijt het spits af!

 

 

Om Line te beschrijven is eigenlijk maar één woord nodig: stuiterbal.  Zij is de energieke drijfveer van het team en is o.a. verantwoordelijk voor het strikken van onze sponsoren, maar regelt bijvoorbeeld ook dat we genoeg spelletjes mee hebben op expeditie!

 

Mats passie voor de klimsport ligt in het overschrijden van mooie bergen, of het nou rots, ijs of sneeuw is. Hij heeft zich binnen het team bezig gehouden met het contact met de agency in Kirgizië en is verantwoordelijk voor het financiële plaatje.

 

Wout is onze doorgewinterde alpinist. Hij klimt het liefst koude, donkere, grote noordwanden, maar is ook weg van spleetklimmen en toerskiën. Wout is de uitpluizer van de groep en is nooit klaar met het analyseren van routes en bergen.

 

Rik geniet van iedere vorm van klimmen maar alpineren ligt het dichtste bij zijn hart. Binnen het team houdt hij zich bezig met de lichamelijke voorbereiding en de social media.

 

 

Noël is de stille motor van het team. Allround alpiniste maar het meest comfortabel in rots. Tijdens de voorbereiding heeft zij het medische gedeelte op zich genomen. Zie hier haar interview.

 

 

Court begeleid de Expeditie Academie. Hij is alpien hoofdinstructeur bij de NKBV en ervaren expeditieklimmer. In dit project brengt hij zijn ruime expeditie ervaring over op het jonge team.

 

 

Het videoportret van begeleidend berggids Boris Textor is in de maak!